Projektör

Sverige

Nyfiken på jobb som projektör? Vad innebär det?


En projektör arbetar med allt från kostnadsberäkning till planering och har kontakt med andra aktörer såsom fastighetsägare, förvaltningar och myndigheter. Man fungerar som en projektledare, men ansvarar för lite mindre projekt med ett värde på upp till två miljoner. Ibland benämns projektör också planerare.

Rollen kan se lite olika ut beroende på var i planeringsfasen man befinner sig. Antingen kan det gälla ett bygge som inte ska påbörjas förrän om något år, eller så är det projekt som precis står i startgroparna för att genomföras. Större projekt kan handla om att jobba mot kommunen där de ska exploatera större områden - till exempel ett köpcenter där man då representerar kunden för att planera hur fiber ska dras. Men vi behöver också projektörer som jobbar med järnväg, till exempel med att byta till säkra järnvägsövergångar eller stora vägprojekt där fiber behöver dras - eller så kan man jobba med att projektera radiolänkar!

Rent praktiskt innebär det att man tar fram handlingar, kalkyler och tidplaner, gör riskanalyser och lägger beställningar för byggprojekt som har passerat planeringsfasen. Då planerar man utförande av jobben tillsammans med våra produktionsplanerare också så att det klaffar med alla deadlines. Då kan man också behöva åka ut och fotografera och se hur det ser ut i verkligheten.

Vad krävs för att bli projektör?

För att trivas måste man gilla att ha många kontakter - dels internt med byggledare, projektplanerare och tekniker, dels externt med bland annat ledningssamordnare, kunder och byggen. Den gamla klyschan "hålla i många bollar i luften" är något som de flesta projektörer skriver under på att det behöver man kunna.

Vi har projektörer med stor bredd i sin bakgrund. Vissa har ingen bakgrund från byggbranschen alls, men de är bra på att leda och driva projekt, de förstår och tar ansvar för helheten. Någon har arbetat som tekniker och är intresserad av att vidareutvecklas till projektör medan vissa kommer direkt från studier som till exempel byggingenjör. Självklart är det toppen om man redan är erfaren projektör, men man ska inte avskräckas om man inte har den bakgrunden.

Det allra viktigaste för att klara av jobbet är att du har rätt inställning och attityd. Resten kan du lära dig även om det såklart är meriterande om du redan har erfarenhet på området. 

Varför ska man jobba som projektör?

När vi frågar våra projektörer om varför de arbetar på Eltel svarar de flesta att det är för att kollegorna är så trevliga. Alla hjälper varandra och vi har kul tillsammans. Vi har mycket frihet under eget ansvar, och möjlighet att jobba hemifrån några dagar i veckan. Dessutom finns det stora möjligheter till utveckling och att få nya kunskaper och det känns som man lär sig nya saker nästan varje dag.

"Jag gillar att ha mycket ansvar. Det är alltid fullt upp och rollen är utmanande då det är så varierande. Men jag har alltid gillat att klura ut nya lösningar och det är tur, för jag agerar ofta problemlösare vilket i sig också ofta leder till nya kunskaper och erfarenheter."

Låter detta som något för dig? Vi finns i hela Sverige och vi befinner oss i en tillväxtfas, så vi kommer behöva bli många fler framöver. Skicka gärna in en intresseanmälan så kontaktar vi dig så snart något som passar dig dyker upp. Om du vill får du gärna bifoga ditt CV

Vill du veta mer? Träffa en av våra projektörer: Monika Bergdahl - Eltelnetworks .

Eller maila Mia på maria.jungefors@eltelnetworks.se

..................

Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är operatörer, nätägare och myndigheter samt statliga verk.

Vi på Eltel är stolta över att skapa värde för våra kunder och för samhället i stort – vi kombinerar kunskap och kompetens med en praktisk inställning till arbete. Som ledare av utvecklingen inom infranetindustrin söker vi efter engagerade människor som kan bli en del av vårt företag. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för dig som gillar utmaningar och som gillar att ta ett samhällsansvar.

Det finns mycket mer att berätta om vår verksamhet. Om du vill lära dig mer om vårt företag och hur det är att jobba hos oss, gå in på vår hemsida www.eltelnetworks.se och vår karriärsida https://jobb.eltelnetworks.se/

Kontaktperson

Ruqaya Abboud

ruqaya.abboud@eltelnetworks.se

0724580297

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ditt telefonnummer.
Släpp din bild här eller klicka
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Var god ange ett svar.
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %