Projektör Fiber, Förbifart Stockholm

Stockholm
Ansök senast 2021-04-25

Vi söker en Projektör med erfarenhet av fiberprojektering till Eltel och Projekt Förbifart Stockholm

 

Projekt Förbifart Stockholm

Trafikverket bygger en ny sträckning av E4:an, Förbifart Stockholm, väster om Stockholm. E4 Förbifart Stockholm är en viktig pusselbit för att skapa en tillgänglig Stockholmsregion. Mer information om projektet finns på Trafikverkets hemsida.

 

Eltel har tillsammans med Siemens Mobility AB vunnit upphandlingen inom området tele-, styr- och övervakningssystem för ny sträckning av E4, Förbifart Stockholm. Installationsperioden är planerad mellan 2022 till 2030, då tunnelsystemet öppnas i sin helhet. Tekniklösningen omfattar flera olika teknikområden i anläggningen, exempelvis kommunikationsplattform och radiolösning. Uppdraget omfattar även löpande service, drift och underhåll i 24 månader efter tunnelns öppnade. Omfattningen på åtagandet är stort och vi behöver därför förstärka vårt projektteam med nya resurser.

 

Om Eltel inom området Trafikmiljö

Vi är en ledande aktör inom ny/om/tillbyggnad och underhåll av avancerad teknik i väg och gatumiljö. Vi gör allt från projektering till färdiga installationer. Utmanande installationer, felsökningar och reparationer är vår vardag. Vi jobbar med fiber/IP-nätverk (Cisco), kamerasystem, radio, dynamiska skyltar, trafiksignaler, trafikmätning, telefoni, PA, skåp/mastinstallationer, bommar och ljussignaler på vägar, broar och tunnlar. Vi har goda relationer med kunder och leverantörer. Vår verksamhet karaktäriseras av samarbete, entreprenörskap och humor.

 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Projektör Fiber kommer du att arbeta med och ansvara för att planera, designa, projektera, dokumentera och hålla ihop projekteringen för fiberlösningen inom Projekt Förbifart Stockholm. Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden består bland annat av:

 • Tid/resurs/kostnads/intäktsberäkning
 • Ta fram och bearbeta arbetshandlingar
 • Beställa material till projekten och säkerställa kontinuerlig kommunikation med leverantörer av material
 • Hålla tät kontakt med entreprenörer, beställare, kunder och andra intressenter
 • I möten med kund ansvara för planerade såväl uppkomna frågeställningar inom ditt ansvarsområde
 • Sammanställa dokumentation och leverera den i kundens dokumentationssystem
 • Tillsammans med övriga designansvariga i projektet tillse att leveranser håller de uppsatta mål överenskomna med kunden
 • Ta ett ekonomiskt ansvar för projekteringen med tillhörande rapportering
 • Du ansvarar för att kvalitén och ekonomin i projekteringen håller de uppsatta mål överenskomna med kunden

 

Krav för tjänsten

 • Minst 2-5 års erfarenhet som projektör, eller av att ha arbetat ut i fält med optokabel, för entreprenader/installationsprojekt, projektering av fibernät, med påvisad lönsamhet och kvalité
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
 • Lägst gymnasieutbildning med teknisk eller ekonomisk inriktning
 • Utbildning, eller motsvarande praktiska kunskaper, i entreprenadjuridik, BAS-U och BAS-P
 • God användare av MS Officeprogram, IT-baserade stödsystem samt CAD-tillämpningar (såsom AutoCad2D och 3D)
 • God analytisk- och problemlösningsförmåga 
 • Affärsmannaskap och förmåga att aktivt arbeta med lönsamheten i projekt
 • B-körkort

 

Meriterande för tjänsten

 • Erfarenhet som projekt/delprojektledare
 • Certifierad utbildning som Projektör
 • Praktisk kunskap i telekomnätens uppbyggnad
 • Kund-,bransch- och marknadserfarenhet, speciellt erfarenhet av att arbeta för kunden Trafikverket

 

Personliga egenskaper

Som person har du ett starkt driv att utvecklas och du tar eget ansvar för att lära dig nya saker. Du har ett stort teknikintresse och har lätt för att arbeta med olika typer av människor. Du är duktig på att hantera en högre arbetsbelastning samt vet hur du ska driva dina egna processer framåt. Du har förmågan att agera snabbt och du är bekväm med att fatta beslut och agerar utifrån dessa. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

 

Ansökan och frågor

Välkommen med din ansökan, gärna så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande, dock senast 25 april. Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via länken här i annonsen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Grund för anställning är godkänd bakgrundskontroll och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi uppnår detta.

Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef Kent Landar 070-2438889.

 

..................

Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är operatörer, nätägare och myndigheter samt statliga verk.

Vi på Eltel är stolta över att skapa värde för våra kunder och för samhället i stort – vi kombinerar kunskap och kompetens med en praktisk inställning till arbete. Som ledare av utvecklingen inom infranetindustrin söker vi efter engagerade människor som kan bli en del av vårt företag. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för dig som gillar utmaningar och som gillar att ta ett samhällsansvar.

Det finns mycket mer att berätta om vår verksamhet. Om du vill lära dig mer om vårt företag och hur det är att jobba hos oss, gå in på vår hemsida www.eltelnetworks.se och vår karriärsida https://jobb.eltelnetworks.se/

Kontaktperson

Kent Landar

kent.landar@eltelnetworks.se

070-2438889

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ditt telefonnummer.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %