Transportnätstekniker

Stockholm

Vi söker en Transportnätstekniker till Eltel i Stockholm


Vi söker en Transportnätstekniker till vår servicegrupp i Stockholm, med tillhörighet inom affärsområde Communication i Distrikt Öst. Vårt affärsområde Communication erbjuder anslutningstjänster, dygnet-runt-service samt övervakning av befintliga fasta och mobila tele- och datanät. Vi har ett brett erbjudande med högkvalitativa Infranettjänster. Vi finns representerade med lokalkontor i hela landet.


Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta:

 • fibersvetsning och blåsning
 • skarvning av fiber
 • mätning av fiber med hjälp av OTDR-instrument
 • felsökning
 • dokumentation samt tolkning av nätschema
 • framtagning av skarvschematik
 • arbeta med FTTH-relaterad utrustning/instrument och stödsystem
 • rapportering samt arbete i projektform

Du kommer att arbeta i Stockholmsområdet, men resor till andra områden kan förekomma. I tjänsten ingår jour.


Vem är du:

Som person har du ett starkt ansvarstagande och engagemang för arbetet. Du har lätt för att ta initiativ och jobba självständigt. Du uppvisar en god social förmåga i dina kontakter och ditt samarbete med andra, både internt och externt. Du vill vara en del av ett lösningsorienterat team som har roligt på jobbet.

 • Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med fiberservice på stamnätsfiber.
 • Du behärskar utan handledning UTS/LNS och mer avancerad felsökning både i fält och utifrån dokumentation.
 • Du behärskar svenska i tal och skrift
 • Du har körkort med minst behörighet B
 • Du är noggrann, intresserad av utmaningar och beredd att jobba inom olika teknikområden
 • Du är flexibel och ger god service och kvalitet i våra kunduppdrag och fullgör dina arbetsuppgifter på ett affärsmässigt sätt
 • Du har gymnasiekompetens med teknisk inriktning, yrkesskola eller motsvarande
 • Du vill arbeta på ett företag där det finns stor utvecklingspotential för dig


Meriterande:

Det är meriterande om du är certifierad enligt Skanovastandard eller Robust fiber, har kännedom om telenätets uppbyggnad samt erfarenhet av anläggnings-/entreprenadverksamhet.


Ansökan och frågor

Urval och intervjuer kommer ske löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tar ej emot ansökningar via mail utan enbart via vårt rekryteringssystem.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Grund för anställning är godkänd bakgrundskontroll och tillträde sker enligt överenskommelse. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi uppnår detta.

Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta: Per-Erik Lindberg, rekryterande Teamchef, på telefonnummer 076-798 38 81.


Välkommen med din ansökan !


Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


................................................................................................................................................................

Eltel arbetar med att planera, bygga, ansluta och underhålla el- och telenät. Det gör vi på uppdrag av våra kunder som i huvudsak är teleoperatörer, elnätsägare och myndigheter samt statliga verk.

Vi på Eltel är stolta över att skapa värde för våra kunder och för samhället i stort – vi kombinerar kunskap och kompetens med en praktisk inställning till arbete. Som ledare av utvecklingen inom infranetindustrin söker vi efter engagerade människor som kan bli en del av vårt företag. Vi vill vara den bästa arbetsplatsen för dig som gillar utmaningar och att ta ett samhällsansvar. Vi arbetar nära våra kunder genom en stark lokal närvaro och effektiva centrala funktioner. Det är Eltels 7 400 medarbetare, varav de flesta är engagerade i koncernens 300 kompetenta och specialiserade team, som är grunden till företagets framgångsrika verksamhet. Deras engagemang, erfarenhet och gedigna kunskaper är Eltels största tillgång – och en garanti för att skapa värde för våra för kunder och ägare. Det finns mycket mer att berätta om vår verksamhet – om du vill lära dig mer om oss, gå in på vår hemsida www.eltelnetworks.se

Eltel är en ledande nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk – Infranets – inom segmenten Power, Communication och Other, med verksamhet i Norden, Polen och Tyskland. Eltel erbjuder ett brett och integrerat tjänsteutbud som spänner från underhåll och uppgraderingstjänster till projektleveranser. Eltel har en diversifierad kontraktsportfölj och en växande kundbas av stora nätägare. Under 2018 hade Eltel en omsättning på 1,2 miljarder euro. Antalet anställda uppgår för närvarande till cirka 7 400. Sedan 2015 är Eltel AB noterat på Nasdaq Stockholm.

Kontaktperson

Per-Erik Lindberg

Per-Erik.Lindberg@eltelnetworks.se

076-7983881

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Transportnätstekniker
Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ditt telefonnummer.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Minst ett bifogat dokument är inte giltigt
  Filerna får inte överstiga 10 MB
  Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
  Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

   

  5 %